top of page

Det Tyske Marked

At vinde fodfæste på det tyske marked er en lukrativ option for mange danske virksomheder. Landet er præget af stor stabilitet, høj købekraft og 82 mio indbyggere.

Til gengæld forventer tyske kunder også, at man til en vis grad tilpasser sig til tysk kutyme og handlemåde. Giv fx aldrig et løfte før end du er sikker på at kunne holde det.

Man vil opleve, at det tager kræver længere bearbejdning at trænge igennem, men når først man er blevet ”godkendt” er der også langsigtet forretning i vente.

Du sparer dig selv for mange frustrationer og hurdler, hvis du ved opstarten bliver ”holdt i hånden” af en tyskkyndig person, der kan bistå dig og fungere som bindeled til markedet. 

 

Tyskland ligger centralt i Vesteuropa lige syd for grænsen. Der er 16 regioner (Bundesländer) med Berlin som hovedstad. De største kraftscentre er Hamburg, Köln-Düsseldorf, Frankfurt, Berlin og München.

Landet er præget af orden og stor retssikkerhed, og man har høj respekt for love og regler. Der forventes ofte lidt mere dokumentation end danske virksomheder normalt oplever på andre markeder – til gengæld er der ingen handelshindringer og et ”ord er et ord”.

Der er meget høj accept af Danmark og danske produkters kvalitet og design, hvilket skaber et stort potentiale for de danske virksomheder. Tyskland er hovedmarkedet for mange danske virksomheder.

 

Overblik - Tyskland:

 

Navn: Bundesrepublik Deutschland

Geografi:    

I luftlinie er der 876 km fro nord til syd – i bil er der rundt regnet 1.000 km fra den danske grænse til grænserne i  syd mod Østrig og Schweitz.

Areal:          

357.050 km²

(Danmark er til sammenligning ca. 42.000 km2 )

Hovedstad: 

Berlin (ca. 3,5 Mio indbyggere pr 31.12.2015)

Befolkning: 

82,2 Mio indbyggere ( deraf 8,7 Millionen udlændinge pr  31.12.2015)

Sprog:        

Tysk. Man vil især gerne have specifikationer og dokumentation på tysk, så man føler helt tryghed ved at     have forstået det hele. Flertallet taler udmærket engelsk og er også villige hertil, når først de føler sig trygge ved samarbejdet.

Religion:      

Ligelig fordeling på protestantisk og katolsk.

Nationaldag: 

3. Oktober, Dagen for den tyske enhed (Genforening i 1990)

Staatsoverhoved: 

Forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier, siden Marts 2017

Regeringschef: 

Kansler Olaf Scholz, siden December 2021

Udenrigsminister: 

Udenrigsminister Annalena Baerbock, siden December 2021

Bruttonationalproduktet:

3.436 Mrd. Euro (statista; Stand: 2018)

Har du flere spørgsmål vedrørende det tyske marked, så er du velkommen til at kontakte os her.

bottom of page