top of page

5 gode eksportråd  til Tyskland

 

Bestemmelse og forberedelse: De fleste danske virksomheder vil opleve, at det er lidt mere kompliceret at starte forretning i Tyskland end f.eks. i Norge eller Sverige. Derfor er beslutsomhed ved at opstart vigtigt - hvis du bare vil give det et hurtigt forsøg, er din chancen for at lykkes lav. Forsøg ikke at komme ind i Tyskland, medmindre du er fuldt bestemt og velforberedt.

 

Søg rådgivning: Et par ting skal gøres "på den tyske måde". Spild ikke meget tid og energi ved ikke at vide, hvordan man håndterer grundlæggende ting - søg råd enten i dit eget netværk eller f.eks. fra TyskPilot eller en lignende rådgiver.

 

Accepter tyske krav: Ofte kræves der en smule mere detaljeret data og dokumentation. Betragt dette som et nødvendigt krav, og det kan endda være nyttigt for dig også på andre markeder.

 

 

Husk de formelle regler: I Tyskland adresserer man folk efter deres efternavn, og man bruger "Sie" -formen, indtil du har mødt personen (-erne) et par gange.

 

Hold dit ord: Hvis du har lovet f.eks. at videresende noget materiale inden ugens udgang, men du når det ikke inden næste uge. Send altid en høflig meddelelse om, at dit materiale desværre forsinkes et par dage ...

1

2

3

4

bottom of page